I den här artikeln berättar vi först mer om vad ett företagslån är, och därefter vilka fördelar man får ta del av om man tecknar sig för ett företagslån. Vi avslutar artikeln med att prata mer om fem låneförmedare för företag, som i sin tur är populära samt erbjuder bra lånevillkor.
Vad är ett företagslån?
Ett företagslån är en kredit på upp till 60 miljoner kronor som aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag och enskilda firmor kan ansöka om. Ett företagslån är ett bra sätt att öka likviditeten för sin organisation, utan att man tvingas ändra ägarstrukturen i företaget.
Vilken ränta får man för ett företagslån?
Den effektiva räntesatsen som inkluderar både ränta och avgifter ligger i regel på 24 % per år. Den specifika räntesats som gäller för ditt företag påverkas bland annat av organisationens vinst och omsättning, samt huruvida du kan erbjuda någon säkerhet för företagslånet.
5 bra långivare för företag
- Lånea: Du kan låna mellan 10 och 5 miljoner kronor.
- Krea: Du kan låna mellan 10 000 kronor och 5 miljoner kronor.
- Creddo: Du kan låna mellan 10 000 kronor och 10 miljoner kronor.
- Fakturino: Du kan låna mellan 10 000 och 20 miljoner kronor.
- Lendo: Du kan låna mellan 50 000 och 2 miljoner kronor.
Nedan pratar vi mer om de låneförmedlare som precis nämnts i större detalj.
1. Låneförmedlaren Lånea
Hos Lånea kan du ta ett företagslån på upp till 5 miljoner kronor, och i skrivande stund samlar Lånea in låneerbjudanden från 12 kreditorer som alla tävlar om att ge dig en låg ränta på ditt företagslån. Lånea gör ett mycket bra jobb för att du ska få en låg ränta på ditt företagslån.
Lånea rekommenderas särskilt väl då de är ärliga i sin marknadsföring, och aldrig propsar för att företag som inte bör ta lån ska välja att göra så. Hos Lånea tas alltid en kreditupplysning via UC såvida du ämnar söka om ett företagslån.
2. Låneförmedlaren Krea
Hos de kreditorer som Krea samarbetar med kan du låna upp till 5 miljoner kronor. Omsättningen i företaget måste dock ligga på minst 50 000 kronor per månad eller minst 600 000 kronor årligen. Inom loppet av 24 timmar får du ta del av låneerbjudanden från 21 långivare, och som brukligt tas en kreditupplysning via UC.
Tips: Det finns även bra låneförmedlare för privatpersoner, vilket du kan läsa om i recensionen av Advisa samt recensionen av Sambla.
3. Låneförmedlaren Creddo
Låneförmedlaren Creddo samarbetar med 18 kreditgivare, som tillsammans delar på en kreditupplysning på ditt företag från UC. Creddo erbjuder dock inte kundsupport på helger, men om vi bortser från det är de en stark låneförmedlare med kort behandlingstid och många samarbetande kreditorer.
4. Låneförmedlaren Fakturino
Fakturino har ett högt lånetak på 20 miljoner kronor, och precis som Creddo samarbetar de med 18 långivare. Som brukligt får man ta del av gratis rådgivning från specialister, och då din låneansökan kan genomföras med hjälp av Bank-ID får du ta del av en komplett sammanställning av låneförmedlarnas erbjudanden inom loppet av 24 timmar.
5. Låneförmedlaren Lendo
Som du kan läsa i recensionen av Lendo så förmedlar de privatlån, men så även företagslån. Lendo samarbetar med 17 långivare som kan bistå med företagslån och de är även en av få låneförmedlare som inte exkluderar nystartade företag. Kundsupporten är öppen alla dagar i veckan och som brukligt är samtliga av deras tjänster kostnadsfria för dig som kund.
Hur tjänar låneförmedlarna pengar?
Låneförmedlarna får en monetär ersättning av kreditorerna i samband med att du tecknar dig för ett företagslån. Du som kund förbinder dig aldrig till någonting, det vill säga; du har alltid rätt att tacka nej till samtliga låneerbjudanden helt utan krav på motprestation. Det är dessutom alltid gratis att jämföra företagslån med hjälp av en låneförmedlare.
Ett mindre företagslån för unga entreprenörer
Som Verksamt.se poängterar kan man som ung företagare välja att ta ett mikrolån på uppemot 200 000 kronor för att kunna finansiera sin verksamhet. Mikrolånet kräver dock i regel en borgenär, så ett konventionellt företagslån kan dock vara en bättre väg att gå.