Företagslån och ekonomisk tillväxt – har det ett samband?

Med ett företagslån kan man bibehålla en god ekonomisk status för sitt företag. Tänk bara på ett vandrarhem vid en sjö, som tjänar extremt mycket pengar på sommaren men betydligt mindre på vintern. Vid en nyinvestering hade ett företagslån varit en god idé, då sommarens intäkter skulle täcka kreditkostnaderna med råge.

I den här artikeln pratar vi mer om varför, och på vilka sätt företagslån hjälper samhället att växa. Vi ger dig även ett konkret exempel på en låneplattform för företagslån som vi tycker sköter sig exemplariskt.

 

Varför är det viktigt med ett fungerande näringsliv?

Företag vill tjäna pengar, det är liksom grundprincipen för ett företag. Utan en ekonomisk vinst kan företaget upphöra att existera. När företag tjänar pengar får även hemkommunen, och så även staten en del av kakan. Utöver detta får kommunen fler arbetstillfällen, och lägre arbetslöshet.

Fattiga länder likt Nigeria, Ghana och Sudan har någonting gemensamt. Samtliga av dessa länder har inget fungerande näringsliv, vilket medför att välgörenhetsorganisationer likt Sida tvingas bistå med bidrag för att täcka upp för ländernas dåliga ekonomi.

Som Sida själva förtydligar är det viktigt att företag kan, och vågar investera för att näringslivet ska fungera.

Inget utrymme för investeringar = dålig tillväxt = fattigdom.

 

Företagslån är en nödvändighet för tillväxt

I Sverige finns det goda förutsättningar för att bli beviljad ett lån som företagare. Det finns till och med digitala plattformar där du kan jämföra företagslån mot varandra, helt gratis. Så här går det till när man jämför företagslån via en låneplattform.

 

4 steg för att jämföra företagslån

  1. Ta dig till en digital plattform där du kan jämföra företagslån.
  2. Uppge det belopp du vill låna och ange återbetalningstid.
  3. Låt bankerna tävla om att ge ditt företag den lägsta räntan.
  4. Teckna dig för företagslånet. Du kan i regel godkänna ditt företagslån med hjälp av Bank-ID.

En bra resurs för dig som vill jämföra företagslån: Företagslån – Jämför lån till ditt företag – Fakturino

Vi gillar Fakturino för att de är transparenta och tydligt förklarar de villkor som gäller när man jämför företagslån hos dem. Som brukligt är det även gratis att jämföra företagslån hos Fakturino. Utöver Fakturino kan du även jämföra företagslån hos bland annat Lendo, Krea, Froda och Zmarta.

 

3 anledningar till att ta ett företagslån

  1. Ditt företag kan växa snabbare. Detta tack vare att företaget får de ekonomiska medel som krävs för att kunna investera.
  2. Som aktiebolag behöver du inte förändra ägarandelarna. Om du tar ett företagslån kan du behålla kontrollen över ditt eget företag.
  3. Ditt företag blir mindre känsligt för konjunktursvängningar. Då du i regel kan täcka upp en ansträngd ekonomisk period med ett företagslån.

Lämna en kommentar