Recension av låneförmedlaren Advisa

Advisa är en kompetent låneförmedlare som i regel erbjuder bra villkor, men de når inte upp till samma höga nivå i jämförelse med Sambla. I tabellen nedan kan du ta del av översiktliga fakta gällande de villkor som tillämpas hos Advisa.

 

Lån från: 5 000 – 600 000 kr
Ränta: 2,95 – 26,50 %
Återbetalningstid: 1 – 20 år
Samarbetande kreditgivare: 37
Ålderskrav: 18 år eller äldre

 

Så kan du låna pengar hos Advisa AB

Hos Advisa är det enkelt att ansöka om ett lån, då den lånewidget som finns tillgänglig inte kan misstolkas. Man behöver endast uppge önskat lånebelopp, lånetid, huruvida du vill ansöka om ett samlingslån och syftet med lånet.

Den beräkning du får ta del av innan du skickat iväg din ansökan är dock preliminär, då låneaktörerna både kan lämna bättre alternativt mindre fördelaktiga erbjudande om lån. Så fort du ansökt om lån tas du till en ny vy, vari du kan ta del av de låneerbjudanden som kreditinstituten delger dig.

Det är dock brukligt att vänta i minst 24 timmar innan man bestämmer sig, så att samtliga låneaktörer får möjlighet att återkomma med ett bud. I regel ringer Advisa inte upp dig, då låneerbjudandena oftast endast presenteras digitalt.

Jag ansökte om ett lån på 10 000 kronor, och valde att inte ringa upp Advisas kundsupport då min låneansökan genomfördes i testsyfte. Om man vill tacka ja till något av de låneerbjudanden som Advisa förmedlar måste man ringa till kundserviceavdelningen varpå man får möjlighet att godkänna sitt lån via Bank-ID.

Då jag inte tecknade mig för något lån via Advisa kan jag inte delge hur lång tid det tar innan pengarna är utbetalda, men de personer som valt att recensera Advisa via Trustpilot menar att det tar cirka 3 till 5 dagar innan lånesumman återfinns på kontot.

 

Är Advisa.se en trygg verksamhet?

Advisa granskas regelbundet av Finansinspektionen, och SSL-kryptering som innebär att din webbtrafik inte kan avlyssnas har implementerats på Advisas webbsida. Utöver detta är Advisa, precis som alla andra låneförmedlare, tvungna att hantera data som kan identifiera dig som person enligt de regler som anges i Personuppgiftslagen.

Mer specifikt säljer Advisa aldrig vidare känsliga uppgifter till tredjepartsaktörer. Det förhållningssättet är förvisso ett standardförfarande inom lånejämförelsenichen, men det faktum att även Advisa följer alla etiska regler och normer tycker jag är viktigt att lyfta fram.

 

Lån hos Advisa: Vad säger kunderna?

Advisa har ett genomgående gott rykte online, precis som många av deras konkurrenter. Mer specifikt beröms Advisa bland annat för att utbetalningarna är snabba samt för att kundservicepersonalen är kunniga.

Somliga väljer dock att såga Advisa vid fotknölarna, och påstår i sin tur att uppemot 15 kreditupplysningar tas såvida man försöker att samla ett lån hos dem. Deras uppgifter är svåra att varken bekräfta eller dementera. Jag kan bara svara för mig själv, och i mitt fall togs mig veterligen endast en kreditupplysning.

 

Vilka banker samarbetar Advisa med?

Advisa samarbetar med 36 banker och låneinstitut. Dessa 12 samarbetspartners erbjuder i regel bäst villkor:

 1. Fellow Finance: Från 2,95 % ränta
 2. Lendify: Från 2,95 % ränta
 3. Nordnet: Från 2,95 % ränta
 4. Brocc: Från 3,25 % ränta
 5. Coop Medmera Bank: Från 3,30 % ränta
 6. SevenDay: Från 3,45 % ränta
 7. Lån & Spara: Från 3,45 % ränta
 8. Marginalen Bank: Från 3,50 % ränta
 9. Forex Bank: Från 3,59 % ränta
 10. Moank: Från 3,75 % ränta
 11. SEB: Från 3,80 % ränta
 12. ICA Banken: Från 3,84 % ränta

 

Vilket omdöme får Advisa?

Jag vill ge Advisa ett gott omdöme. De samarbetar med många långivare, det är enkelt att ansöka om lån och man får skyndsamma svar såvida man ansöker om en lånejämförelse på en helgfri vardag. Men är Advisa bra eller dåligt?

Jag menar att Advisa är bättre än 95 % av de låneförmedlare som verkar i Sverige, inklusive Enkla, Zmartare och Lendo. Men de rår dock inte på Sambla, som i regel erbjuder bäst lånevillkor då de samarbetar med flest låneinstitut.

Mer specifikt var det en låg ränta jag var ute efter i samband med att jag testade Advisas lånejämförelsetjänst. Övriga faktorer, likt kundsupport och kundnöjdhet online är i mina ögon sekundära då den låneförmedlare som erbjuder bäst villkor får den starkaste rekommendationen från min sida.

Mer specifikt är Advisa Sveriges näst bästa låneförmedlare i jämförelse med cirka 20 konkurrenter. Det är en mycket stark prestation, även om Sambla slår dem på målsnöret.

Lämna en kommentar