Recension av låneförmedlaren Sambla

Sambla är Sveriges bästa jämförelsesajt för lån, främst då de samarbetar med flest långivare men även då ansökningsprocessen är både lättbegriplig och snabb. Nedan kan du ta del av överskådliga fakta gällande de villkor som gäller hos Sambla.

 

Du kan låna: 5 000 – 600 000 kr
Ränta från: 2,95 – 26,50 %
Löptid: 1 – 18 år
Samarbetande långivare: 40
Du måste vara minst: 18 år eller äldre

 

Så fungerar Samblas lån

Jag testade att ansöka om ett lån på 20 000 kronor för att kunna köpa en begagnad bil. Då 20 000 kronor är ett relativt litet belopp förväntade jag mig en smärtfri ansökningsprocess, och det fick jag. Att fylla i alla nödvändiga uppgifter på Samblas webbsida tog cirka en minut tack vare att irrelevanta uppgifter dolts i det formulär vari man ansöker om lån.

Då jag inte har några mindre krediter valde jag att inte ta ett samlingslån, men ett sådant rekommenderar jag starkt såvida du har många mindre lån.

Strax efter att min ansökan var inskickad fick jag ett SMS, vari Sambla meddelade att två långivare redan deltar i budgivningen men att de samtidigt rekommenderade att jag väntade en längre stund så fler kreditinstitut skulle hinna skicka sina bud.

 

Jag fick det slutgiltiga beskedet telefonledes

Jag ansökte om lånet 16:30 på en torsdag, och tidigt på fredagsmorgonen ringde en medarbetare från Sambla upp och berättade mer om det mest fördelaktiga lånealternativet. Hon svarade lugnt och träffsäkert på samtliga av mina frågor och efter cirka 5 minuter bestämde jag mig för att ansöka om ett lån.

Att få ett personligt besked via telefon är relativt ovanligt inom jämför lån online-nischen, men jag förstår att Sambla ville vara säkra på att jag uppfattat de villkor som gällde samt fått ta del av alla anbud.

 

Samblas krav

Som du fått ta del av ovan måste du vara 18 år eller äldre för att ansöka om ett lån, och betalningsanmärkningar accepteras hos 5 av de långivare som Sambla har ett samarbete med. Du kan tack vare det låna pengar utan UC koll.

Åldersgränsen på 18 år är dessutom generös då många andra webbtjänster för jämförelse av lån, likt Direkto, tillämpar en åldersgräns på 20 år.

 

Kundomdömen online

Sambla Sverige har ett gott omdöme på internet. På jämförelsetjänsten Trustpilot har Sambla ett betyg på 4,8 av maximalt 5, vilket vittnar om att nästan alla är nöjda med de tjänster som Sambla erbjuder. Jag tog del av cirka 50 kundomdömen, och samtliga av de personer som vädrat sina åsikter gav Sambla 5 av 5 i omdöme.

Nästan alla recensenter berömmer försäljarna för att de är lösningsorienterade, kunniga samt professionella. Jag lämnade själv inget omdöme på Trustpilot men instämmer i deras bedömningar, då Sambla uppfyllde samtliga av mina krav.

Många av de låneförmedlare som verkar i Sverige har goda kundomdömen, inklusive Advisa och Enklare. Men Lendo har det bästa kundomdömet online, vilket talar för att min subjektiva bedömning om att Lendo är den bästa låneförmedlaren stämmer överens med verkligheten.

 

Så fungerar ansökan om lån hos Sambla

Så ansöker du om lån hos Sambla AB:

  1. Ta dig till Sambla.se för att kunna ta del av det ansökningsformulär som återfinns på webbsidan. I formuläret fyller du i det önskade lånebeloppet, löptiden samt huruvida du vill samla dina befintliga lån eller inte. Därefter uppger du dina personuppgifter varpå du klickar på ansökningsknappen.
  2. När din ansökan är överlämnad jämför Samla låneerbjudanden från 40 olika långivare, och i regel får du det första låneerbjudandet efter cirka fem minuter. På vardagar klarar Sambla av att ta del av samtliga av kreditorernas bud inom loppet av ett dygn.
  3. Jämför samtliga av de låneerbjudande du fått ta del av, och besluta huruvida du vill teckna dig för ett lån eller inte. I somliga fall kan en medarbetare från Sambla ringa upp dig varpå denne presenterar låneerbjudandena muntligt. Om en lånehandläggare inte återkopplar till dig kan du med fördel ringa upp Samblas kundtjänstavdelning för att diskutera vidare.
  4. Om du beslutat dig för att ta ett lån kan du godkänna detta via Bank-ID, alternativt kan du signera ett papperskontrakt som du får hemskickat till din bostad.
  5. Dina pengar betalas vanligtvis ut inom cirka en till fem arbetsdagar.

 

Är Sambla en trygg verksamhet?

Ja, Sambla är en trygg låneaktör. Företaget granskas kontinuerligt av Finansinspektionen, vilket innebär att det är säkert att låna pengar via dem. Sambla erbjuder även en SSL-certifierad webbsida och utöver det är deras affärssystem skyddat av samma säkerhetsstandard.

SSL-kryptering innebär att utomstående parter, likt internetoperatörer eller cyberbrottslingar, inte kan få vetskap om att du ansöker om ett lån. Deras Bank-ID-godkännandefunktion är dessutom utvecklad och framtagen tillsammans med UC.

 

Hur kan man logga in hos Sambla?

Du kan mig veterligen inte logga in, då Sambla inte erbjuder kontosidor för kunder som valt att jämföra lån hos dem. Sambla kontaktar dig såvida du ansöker om ett lån, och sköter låneprocessen från start till slut. Att logga in blir aldrig nödvändigt.

Lämna en kommentar